0 kaarten€ 0.00
The Fureys “40 Years on tour” Al veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt liefhebbers van deze muziek de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer in 120 concerten de sterren van de hemel. Nederland( 2 in België) kan op achttien plaatsen van 8 t/m 25 november genieten van hun goudeerlijke muziek. De liefde voor het eiland van Sint Patrick en de shamrock, het groene klaverblad, spat ervan af.

Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop. Als Buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddy en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (mandoline en banjo) maken het vijftal compleet.
De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 54 cd’s. Classics daarop zijn When you are sweet sixteen, The green fields of France, The old man, Steal away, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café.
Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken.
Een concert van The Fureys zul je niet snel vergeten.

Donderdag 22 november in De Vijf Zinnen te Gorinchem.
In de pauze en na afloop kunt u in de foyer genieten van de gezellige muziek van The Old Man Fergus uit Dordrecht.